x
Ida Wenøe: The Things We Don't Know Yet

Ida Wenøe
The Things We Don't Know Yet

ANMELDELSE: Ny folk-plade når ikke over hyggestadiet

GAFFA

Album / Songcrafter Music
Udgivelse D. 12.04.2019
Anmeldt af
Signe Aarestrup

The Things We Don’t Know Yet er den danske sangerinde Ida Wenøes anden plade. Den udkommer fire år efter debutpladen Time of Ghosts, som var startskuddet til hendes solokarriere efter tiden med bandet Boho Dancer. Dengang skrev vi her på GAFFA, at ”sangskrivningen er udmærket, uden på noget tidspunkt at blive uforglemmelig”. Det gør sig stadig gældende.

Wenøes anden plade byder på ni enkle, folkinspirerede sange. Kærlighed er det gennemgående tema, der desværre har det med at kamme over i det klichéfyldte. I teksterne kommer det blandt andet til udtryk via fortærskede metaforer som at kysse djævlen eller være en fisk i vandet.

Til gengæld fungerer både vokal og guitarspil ganske fint, ligesom lydbilledet byder på flere skæve detaljer som 50’er-inspireret elektrisk guitar på "Another Kind of Love" eller det drømmende kor på "Circus Season". Wenøe nævner selv kultserien Twin Peaks som inspiration, og det kan man således godt høre i momenter.

Pladens bedste sang er intronummeret, der har samme navn som titlen på albummet. Her er melodien virkeligt fængende, teksten interessant og vokalen afsindigt smuk i al sin skrøbelighed. Jeg gad godt høre, hvad der ville komme ud af det, hvis Wenøe besluttede at lave et helt album i den stil.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA