x
BTS: Map of the Soul: Persona

BTS
Map of the Soul: Persona

ANMELDELSE: Boybandet er tyet til psykoterapien efter inspiration

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 12.04.2019
Anmeldt af
Signe Aarestrup

Minialbummet med de syv numre er det koreanske boyband BTS’s sjette ep. Map of the Soul: Persona gik direkte ind på førstepladsen på den amerikanske Billboard 200, hvilket gør BTS til det første band efter The Beatles, som har haft tre plader, der lå øverst på listen på mindre end et år.

Deres musik er generelt ualmindeligt velproduceret. Det gælder også for det nyeste skud på stammen her, der byder på alt fra hiphop-inspiration i introen til sukkerpop på "Boy with Luv", sommerlækre vibes på "Make It Right" – der er et af albummets bedste numre – og en følsom ballade i form af nummeret "Jamai Vu".

Men hvorfor de egentlig er blevet så populære, kan man alligevel undre sig lidt over. Det er i hvert fald ikke, fordi det poppede univers bidrager med noget synderligt nytænkende til genren.

Noget utraditionelt er det dog, at BTS har ladet sig inspirere af psykoterapeuten Jung, hvis arbejde blandt andet er beskrevet i en bog med titlen Jung’s Map of the Soul. Teksterne afspejler også denne inspiration, når der i introen for eksempel rappes: "'Who am I?' is the question I've had all my life / And I'll probably never find the answer”. En pudsig detalje, som dog ikke bevirker, at BTS giver indtryk af at være vanvittigt dybsindige.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA