x
Baggy jeans og håret tilbage, Clara er ankommet

Clara, Spot Festival, Aarhus Volume

Baggy jeans og håret tilbage, Clara er ankommet

Anmeldt af Josephine Andersen | GAFFA

Hun er en cool, ung dame, hende Clara. Sidste år udkom hendes debutskive August Eighteen med en række skarptskårne singler som ”Suffocating”, ”Foolish” og ”Liar”, og det var med dem i ryggen, at sangerinden skulle vise Aarhus sit musikalske talent.

Med det platinblonde hår strøget stramt tilbage, orange plasticbriller og baggy bukser angreb hun scenen med en selvtillid, som de færreste 18-årige er i besiddelse af, og hun blev velmodtaget af den jævnaldrende flok, der havde samlet sig helt oppe ved scenekanten.

Clara laver popmusik. Ikke på Beyoncé eller Ariana Grande-måden, men på sin egen. Hendes stil er fri og løssluppen, og hun udgiver sig ikke for noget, hun ikke er. Her er ingen korsangerinder eller koreograferede danserutiner, men blot en solist, der går i symbiose med sin musik og interagerer med sit publikum, og det er fedt at få sat et nyt, ærligt filter hen over det poppede glansbillede.

Rutinen i at optræde live mangler dog stadig, for cirka halvvejs måtte sangerinden erkende, at det trods alt kræver en god grundform at synge uptempo bangers og danse scenen rundt samtidig. Det kunne heldigvis løses med et kort hvil, en slurk vand, og et temposkifte til den lidt mere nedtonede ”Crazy”.

Herefter var der kun én vej: Op!

Selvsikker og med et glimt i øjet styrede sangerinde direkte imod den store finale, og med publikum i sin hule hånd virkede det som aftenens nemmeste opgave. Introen til ”Suffocating” skyllede ud af kæmpehøjtalerne til stor begejstring for de mange, der efterhånden fyldte pladsen foran den udendørs scene. Clara klarede opgaven med bravuor og kørte sikkert i mål med fællessang og en opfordring til at drikke nogle bajselademadder for hende. Den opfordring er hermed givet videre, og så klapper jeg bare i mine små hænder over, at vi har fået en ny usleben diamant med så meget originalitet, kant og personlighed på den danske popscene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA