Hofte- og knæproteser til folket

Total Hip Replacement & African Footprint Inc., Spot Festival, Roots&Hybrid, Godsbanen, Aarhus

Hofte- og knæproteser til folket

Anmeldt af Rasmus Espersen | GAFFA

Festen var godt i gang allerede under lydprøven i den proppede Rå Hal på Godsbanen. Alligevel formåede den at stige i intensitet op til flere gange: Først da Total Hip Replacement for alvor gik i gang med koncerten, og så igen da aarhusianerne inviterede ghanesiske African Footprints Int. ind på scenen og gjorde den foregående halvdel af koncerten fuldstændigt til skamme.

Set fra lydmandens position cirka midt i festen, men uden for orkanens øje, var koncerten en svingdør uden lige. Folk stormede imod dansegulvet med fest i blikket, mens andre havde fået nok og travede den modsatte vej, ligblege i ansigtet og med tunnelsyn. Det var en heksekedel på dansegulvet foran scenen.

Der var gyngende hofter og dybe knæbøjninger så langt øjet rakte. Publikum spejlede sig i bevægelserne på scenen og lod sig forføre af de hurtige, vuggende rytmer, reggaeguitaren og de mange blæsere.

Der var dåselyd i hallen, men det lod ikke til at genere nogen. Total Hip Replacement havde taget et nyt nummer med, der udkommer på fredag, men det lod heller ikke til at genere nogen. Nyt som gammelt, folk var bare kommet for at holde en fest – og det gjorde de.

For ærligt talt – det nye nummer var ikke noget særligt. Der blev udtrykt ønske om, at vi ville lytte til det, når det kommer ud. Det skal de nok ikke lige regne med. Danset og festet til – helt sikkert. Men lyttet til, det er ikke nummerets store force. Og det gjaldt for alle deres numre. Sangene var virkelig ikke noget særligt. ”Hip” med dens ”feels so good, babe”, hvor der var godt med æ’er i babe, var den værste, men det var heller ikke sangene, det handlede om. Vokalen var der bare, fordi den skulle være der. Det handlede om fest. Koncerten kunne have været et langt nummer. Rytmerne holdt gryderne i kog, og den ene solo overtog fra den anden i et væk.

Da African Footprints kom på scenen, gik der ild i festen. Det blev højere, vildere og hurtigere. Og da afrikanske dansere i traditionelle klædedragter også kom på, var det slet ikke til at styre.

Der bliver kø til nye hofter i Skejby søndag morgen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA