x
Vampire Weekend: Father of the Bride

Vampire Weekend
Father of the Bride

Overbevisende og ubesværet indiepop-genkomst

GAFFA

Album / Spring Snow
Udgivelse D. 03.05.2019
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Nogle havde måske frygtet, at Vampire Weekend var lagt endegyldigt i kisten, men efter seks års albumpause er Ezra Koenig & co tilbage med sange nok til et dobbeltalbum.

”Harmony Hall” og singlen ”This Life” er skamløst swingende pop med masser af charme og små detaljer. Vampire Weekend har helt tydeligt brugt pausen til at opgradere deres musikalske arsenal, og albummet formår både at stritte i mange retninger og have en fin rød tråd med numre, der organisk og med overskud fletter sig ind og ud mellem hinanden.

”Bambina” peger tilbage i bagkataloget, og man finder her det skarpeste glimt af de afrobeats, som bandet var med til at skubbe frem for 10 år siden. ”Sympathy” har en overraskende, og overraskende fin, lighed med Doobie Brothers' ”Long Train Runnin,” og ”How Long?”s skæve melodi, temposkift, hint af AutoTune og steeldrums er et legesygt øjeblik, hvor bandet virkelig folder sig ud.

Danielle, med efternavnet Haim, byder ind som duet-partner på åbneren, og senere tilføjer hun også lag til ”We Belong Together” og den fine ”Married in a Goldrush”.

18 numre med meget få, små fejltrin er i sig selv imponerende, og Father of the Bride er på alle måder en ace og intelligent sommerplade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA