x
The Chemical Brothers: No Geography

The Chemical Brothers
No Geography

ANMELDELSE: Tilbage til dansegulvet

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 12.04.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Manchester-duoen har været hele vejen rundt. Med numre som "Block Rockin' Beats" og "Galvanize" var de med til at skabe et årti stærkt defineret af rytmen, der kom før melodien eller beatet, der kom før sangen. De var Justice i en tid, hvor elektronisk musik blev defineret af de britiske øer. Chemical Brothers blev dog hurtigt opslugt af ambitioner om psykedeliske mastodontiske koncerter. Nu vender de tilbage til de klare samples og de medrivende synthdrevne rytmer.

Born in the Echoes var en massiv genopdagelse af alt, hvad Rowlands og Simons har hældt i deres kemiske formel, og No Geography er det efterfølgende koncentrerede afkog. Albummet er i sig selv fast, drilsk, enkelt og ligetil uden at være kedeligt eller upersonligt. Pladen står som et glimrende sidestykke til Justices seneste Woman, der også skar ind til benet og udarbejdede nogle tydelige inspirationskilder fra den mere traditionelle dansemusik.

På "Got To Keep On" bliver Chemical Brothers' acid-fornemmelser blandet med disco-repetition fra Peter Browns "Dance With Me", hårdtslående percussion og en forsigtig, men nærværende pigestemme. Et klart højdepunkt er titelnummeret med en opløftende og upåklagelig hyldest til Mobys strygere og varme stemmesamples.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA