x
Idlewild: Interview Music

Idlewild
Interview Music

Skotlands oversete indiestjerner i topform

GAFFA

Album / Empty Words
Udgivelse D. 05.04.2019
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Efter et solidt, men ikke imponerende comeback i 2015 er de skotske underhunde i Idlewild klar med et album, der spiller på alle deres styrker: suveræn tæft for skarpe melodier, Roddy Wombles vokal og tekster, der løfter flotte poprocknumre.

Åbningsskæringen "Dream Variation" er pompøs indierock, der slår et overraskende småpsykedelisk smut i slutningen. There’s A Place for Everything" er udstyret med et supercatchy omkvæd og formår at flette ordene ”fully automatic washing machine” elegant ind i teksten.

Producer Dave Eringa er bag knapperne, som han var på skotternes hovedværk The Remote Part fra 2002, og man kan høre, at de passer sammen i den måde, at ”Same Thing Twice” peger tilbage på bandets punkede rødder, den dæmpede ”I Almost Didn’t Notice” udfoldes, og albummets kerne fanges i linjen ”It's perfect for a restless soul/Like the classic mix of poetry and rock & roll”.

"All These Words" er en perle blandt perler, og et af flere steder, hvor man virkelig fornemmer, hvorfor Idlewild ofte bliver sammenlignet med ikoniske R.E.M. Evnen til at få musik og tekst løftet op til et rocket og poetisk hele. Det mestrer Idlewild som få.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA