x
Foxygen: Seeing Other People

Foxygen
Seeing Other People

ANMELDELSE: Broget udspil med retroklang

GAFFA

Album / Jagjaguwar
Udgivelse D. 26.04.2019
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Den amerikanske duo Foxygen står på kanten af de 30, men kører på sjette album videre med deres eksperimenterende og strittende stil, der sætter dem i samme stilmæssige båd som legebarnet Ariel Pink.

På åbningsskæringen ”Work” lyder forsanger Sam Frances i retning af Mick Jagger i sin selvsikre snerren hen over en dansevenlig og rytmestærk underlægning leveret af duoens andet medlem, Jonathan Rado.

Ellers springer albummet fra det disko-funky (”Mona”) over synthpop (”News) til titelnummeret, en pompøs og lounget popsag. Det flagrer altså i den grad, selvom en tydelig 70'er-vibe går igen hele albummet igennem. Det gælder også ”The Thing Is”, hvor Frances nærmest kanaliserer Bruce Springsteen i bombastisk rockattitude. Man kan overveje, om Bossen ville tage linjen ” I'm a winner, five-piece chicken dinner” i sin mund.

Som altid er Foxygen et flamboyant og farverigt bekendtskab, men vanen tro lurer skyen af pastiche og kabaret også over musikken, og det er svært at få bandet ind under huden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA