x
Jade Bird: Jade Bird

Jade Bird
Jade Bird

ANMELDELSE: Jade Bird flyver mellem gennemslagskraft og anonymitet på solid debut


GAFFA

Album / Glassnote Records
Udgivelse D. 19.04.2019
Anmeldt af
Kristina Grønning

Alt, hvad der står i Jade Birds CV, er admirabelt: 21 år, skriver sin musik selv, flere millioner af streams på Spotify, udgav sin første ep som 17-årig. Og med sit selvbetitlede debutalbum er fuglen nu landet med et imponerende fast fodfæste.

Jade Bird er en folk/pop-plade, der sender lytteren på en nostalgisk rejse tilbage til 90’ernes rockscene, hvor kompositioner ikke behøvede mere end guitar, bas og trommer. Og det virker. Med vokalen placeret perfekt i front bevæger Bird sig ud i adskillige musikalske afkroge, mens hun formår at holde den røde tråd.

Der er få afstikkere (”Side Effect”, ”17”), som hurtigt er glemt igen, men især på ”Lottery” og P3-singlerne ”Uh Huh” og ”I Get No Joy” bekræfter stjernefrøet sin ubestridte tæft for sangskrivning.

Der er intet nyskabende over pladen, som sætter godt gang i lytterens associationskæder. Jade Bird er lidt et sammenkog mellem forbillederne Patti Smith og Alanis Morissette. Forhåbentlig kan den unge sangerinde med tiden finde mere ind til sin helt egen stil, men hun har afgjort fat i noget af det rigtige med denne debut.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA