x
Bidt: Tilpas utilpas

Bidt
Tilpas utilpas

ANMELDELSE: Crunchy Frog udvider stamtræet med eksisterende familiemedlemmer

GAFFA

Album / Crunchy Frog
Udgivelse D. 24.05.2019
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Melodiøs debut fra med tidligere medlemmer fra Learning From Las Vegas og Thau, der byder på ordrige hverdagscener

Det er svært ikke at trække umiddelbare veksler på det drømmende univers, som det tidlige Love Shop søgte imod, når den første indskydelse i selskabet med Tilpas Utilpas skal dissekeres. Især på albumåbner ”Væk” synes det åbenlyst. Slet ikke så stramt musikalsk styret, men med samme romantiske feel og outlook.

Men når man hører albummet over flere gange, er det bredere små udklip af musikalske vignetter, der kan høres. Der er ren dansk 80'er-indiepop på førstesingle ”Medicin” med ungdomslivet fra storbyens hustage.

På ”Ingenting” får vi et skud indieelektronica med tung dub-bas, hvor forsanger Rasmus Bregnhøis lidt skingre – og bevidst usikre – vokal favner det hele i forgrunden. Det er ret så vellykket og albummets bedste nummer.

Det drømmende univers er universelt for albummets musikalske fugleflugt og en ideel samtalepartner, hvis man står over for timer på bag rattet på vej ud af lande- og motorveje. Og med tekstlinjer som ”Jeg fløj ud over jer i dag / Jeg startede fra det højeste tag” er der ingen rysten på den tekstmæssige hånd, som kan afholde debuterende bands fra at begive sig ud på modersmålet.

Se musikvideoen til "Det er os, der slukker":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA