x
Julia Werup: Blixtra

Julia Werup
Blixtra

ANMELDELSE: Skarpt og dybt fascinerende spoken word-album

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 24.05.2019
Anmeldt af
Ivan Rod

Den svenske poet, musiker og sangerinde, Julia Werup, udsender hermed et dybt fascinerende spoken word-album, der stilsikkert og fornemt er produceret af hendes forlovede, Thomas Blachman. Med på albummet er, ud over fruen – som selv reciterer og læser og messer – fire fremragende, danske instrumentalister: Lennart Ginman på bas, Rune Kjeldsen på guitar, Hans Ulrik på mundharmonika og Thomas Blachman på trommer. Og alt – kombinationen af poesien og kompositionerne, instrumenternes indbyrdes positionering i musikken, stemningen, stilen – er overbevisende.

Det univers, der åbenbarer sig, er mørkt, dramatisk og dragende; balancerer fint mellem det jazzede og det elektronisk landskabsarkitektoniske; og emmer af overskud, indsigt og udsyn. At lytte til Blixtra er således som at rykke ind i en futuristisk fortælling af dyb og til tider skræmmende tilsnit.

Albummet udgives i forlængelse af udgivelsen af Julia Werups nye digtsamling, Supernova, men sender også denne anmelders tanker tilbage til de år, hvor Thomas Blachman i sit eget selskab udgav skarpe kollektioner af album; tilbage til trædesten i Lennart Ginmans elektroniske bagkatalog; og i retningen af en anden stærk, svensk storyteller: Jenny Wilson. Der er vitterligt strejf af samme udtryksstyrke i Julia Werups historier.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA