x
Manus Bell: Brothers Over Business

Manus Bell
Brothers Over Business

Flow over fortælling

GAFFA

Album / Affiliated
Udgivelse D. 03.05.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

I den danske andedam har det altid været en stor udfordring at rappe på sproget for hiphoppens moderland – og dermed tage kampen mere direkte op med engelske og amerikanske peers. Manus Bell har intet at frygte på den front. Hans sprog, hans flow og hans dybe stemme, der leverer de tætsiddende bars, sidder i skabet.

Med Blackalicious-veteranen Gift of Gab som ledestjerne og andre dobbelttempo-rappere for øje skovler Manus Bell dobbelttempo-trioler ind på sit andet album uden besvær. Det er gennemført og uhyre effektivt som på den hæsblæsende “Fuck it”, men ikke nødvendigvis særligt involverende for lytteren.

Den selvproducerende Bell sørger på samme vis for beats af ganske høj standard – når det går godt, så giver rapperen sig et røgfyldt sample at rappe om røg på med “Legalize”. Når det bliver for anonymt, præsenteres en række pianodrevne 90’er-beats komplette med saxofon-ekkoer og en Manus Bell i front, der leverer van-vit-tigt tighte linier som på “Priority”. Men kan jeg huske meget af meningen med flow-galskaben? Det engelske sprog har også den ulempe, at Manus Bell hurtigt kommer til at være endnu en fisk i søen af mange kompetente rappere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA