x
Keith Foundation + Black Disciples: Hi Yo

Keith Foundation + Black Disciples
Hi Yo

Reggaeveteraner forenes for første gang i 40 år

GAFFA

Vinyl + download / Tabou1 - Mideya
Udgivelse D. 14.06.2019
Anmeldt af
Henrik Bæk

Jamaicansk reggae har gennem årene været rigt velsignet med utallige vokaltrioer. Navne som The Wailers, The Heptones, The Mighty Diamonds, The Abyssinians, The Congos, The Gladiators, Israel Vibration og Culture er blot nogle af dem, der har været med til at sætte vokaltrioerne på det musikalske reggaeverdenskort. Og med et bemærkelsesværdigt projekt er der nu comeback til en sanger, der tidligere var forsanger i vokaltrioen Foundation, der op gennem 1980erne havde stor succes med albummene Heart Feel It, Flames og One Shirt. Trioen var især kendt for deres samarbejde med den nu afdøde producer Jack Ruby og rytmetvillingerne Sly & Robbie, men blev desværre ufrivilligt opløst for mere end 20 år siden, da den ene af gruppens sangere døde af cancer.  

På det nye album Hi Yo teamer trioens forsanger Errol "Keith" Douglas aka Keith Foundation op med Jack Rubys originale studieband kaldet Black Disciples, der på denne udgivelses genforenes efter 40 år. Bandet består af reggaekoryfæerne Robbie Shakespeare (bas), Earl "Chinna" Smith (guitar), Leroy "Horsemouth" Wallace (trommer) og Robbie Lyn (keyboards) og er med få undtagelser tilbage i sin originale line-up. Bandet er kendt som Jack Rubys faste studieband og stod bag en række monsterudgivelser med blandt andre reggaelegenden Burning Spear.

Takket være Guillaume Bougard, der har produceret albummet for TABOU1, er dette album nu blevet en realitet. Indspillet i Anchor Recording Studio i Kingston, Jamaica leverer Keith Foundation & Black Disciples et mindre mesterværk bestående af syv nye tilbagelænede roots reggae-numre i såkaldte disco-mixes. Det betyder, at hvert nummer mixes over i udvidede dub-versioner, hvilket især var populært i 1970'ernes reggaeunivers. I dette tilfælde er det et rigtigt godt valg og en rigtig godbid for alle fans af højkvalitets reggae, idet den sublime musikalske opbakning her får velfortjent plads.

Og hvis man ikke kan få dub nok, så er albummets downloadudgave udvidet med yderligere seks dub-versioner, hvor det eminente bas- og trommespil til fulde kan nydes. Hi Yo blev indspillet på blot to dage på old school-manér, hvor The Dream Team indspillede numrene live om mandagen, hvorefter vokalerne blev lagt på om tirsdagen. Albummet blev herefter mixet og dubbet af lyd-troldmanden Gaylard Bravo i selskab med Guillaume Bougard.

Hi Yo er et album, hvis virkelige kraft kommer i sine subtiliteter og som vokser i lytteren for hver gennemlytning.

Albummet findes både som download og på vinyl.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA