x
Halestorm fik udvidet fanskaren

Halestorm, Copenhell, Hades

Halestorm fik udvidet fanskaren

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

”Det er fandme bare i orden!”

Min sidemand har aldrig set Halestorm før og var blæst omkuld i aften. Jeg nåede at se dem for et års tid siden i Vega i København – og blev selv blæst omkuld endnu en gang.

Halestorm er helt sin egen, ikke mindst på grund af epicentret med sanger og guitarist Lzzy Hale, der i dagens anledning gik på de højeste hæle, som jeg har set, siden den slags var på mode i 70'erne. Hertil stramt sort outfit, og så var vi i gang med kvindefrigørelsen, for Lzzy ”var stolt af at være kvinde” på Copenhell-scenen og sendte en hilsen til sine medsøstre, som vist ganske rigtigt er lidt i undertal på Copenhell.

…Måske fordi metal og tung, sej rock opfattes af nogle som en testosteron-opvisning, men så skal de altså bare lige se Halestorm!

Både som guitarist og sanger imponerer Lzzy Hale.

Hendes vokal spænder over et enormt register fra de reneste falsetskrig til den rå, drævende distortion. Ind i mellem lagde hun og bandet de mest rå riff, som skabte et swingende fællesskab på den hårdt prøvede plads foran scenen.

Vi er ude i en melodisk power rock/metal med stærk underholdningsværdi. Det er muligt, klichéerne står lidt i kø ind i mellem, herunder en alenlang trommesolo med samme gimmick som sidst (et par gigantiske trommestikker), men personligt kan jeg tilgive Halestorm for meget. Det var nemlig charmerende, dygtigt, sjovt og viljestærkt. Og sidste gang jeg anmeldte dem, bad jeg netop om at få dem til Copenhell – ikke, at det gav udslaget, men jeg noterede med stor tilfredshed, at de virkede som tilsigtet.

Min sidemand var klar til at rulle bedetæppet ud og sende blomster med romantiske forslag til Lzzy Hale efter den opvisning, som Halestorm stod for, men bandet er mere end hende.

Når han holder sig fra ligegyldige trommesoli, så er lillebror, Arejay Hale, et gigantisk aktiv og kraftværk for bandet. Han spiller med hele kroppen, er showmand i spillestil og kan øjensynligt ikke tænke sig et bedre sted at være end bag gryderne.

Og sådan skal det være!

Det smitter af på den øvrige backing af leadguitarist Joe Hottinger og bassist Josh Smith.

Bandet har været en snes år på landevejen og har flere sange, som sætter sig i bevidstheden. De har da også vundet den amerikanske Grammy for "best hardrock/metal performance" i 2013.

Hør bare aftenens sangtitler som ”Love Bites (So Do I)”, ”Mz. Hyde”, ”I Am the Fire” og ”Familiar Taste of Poison / Amen”. Der er mere fra samme skuffe, hvor der både kan synges med og fortælles en historie, for det er faktisk, hvad Halestorm gør: Lzzy Hale fortolker sine ting med sin pragtstemme, så vi ikke alene hører, ser, men også føler, hvad det hele handler om.

Jeg er overbevist om, at min sidemand tilsluttede sig en stærkt udvidet, dansk fanskare i aftes i den tætpakkede pit, som fik en af Copenhells store oplevelser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA