x
Hitproducer vælter dansk festival, igen, igen

Diplo, Tinderbox, Blå Scene

Hitproducer vælter dansk festival, igen, igen

Anmeldt af Adam Bouttai | GAFFA

Forsikringsselskaberne får travlt i weekenden. Med et uhørt pres på subwoofer-systemet er det nok i vente, at hele karréer i Odense bydelen Bolbro og omegn har fået sætningsskader efter en dosis højoktan Diplo-tramp på Tinderbox. Efterlad venligst hjerne og de sure miner ved nærmeste indgang, når Diplos undergrunds-højhastighedstog igen brager igennem det danske festivallandskab efter mørkets frembrud.

Festival med FOMO

Til lyden af reggae som stand-in hyletone til de hedengangne tv-prøvebilleder med Diplos navn som monopol-kanal synes publikum fastsatte på at gøre NorthSide kunsten efter og lade sig omslutte af flyvende lemmer i et bagtæppe af eksplosivt stroboskoplys. Det er standarden efter, at Diplo de seneste år har nedlagt de danske festivaler, Tinderbox inklusive, både i eget navn og i trekløveret Major Lazer. Så nu har Tinderbox fået en gevaldig omgang FOMO-kriller og inviteret Diplo tilbage. Hypen er til at tage og føle på, og det tegner allerede til at blive et betydeligt anderledes sæt efter introen "Hold You Tight" samt "Hush Money", "Smoke" og "Ruff Like This" som gedigne åbnere. Allerede der ved man, at bassen stadig vil sidde i brystet ved morgenbordet dagen efter.

College Frat Party på væksthormon afløses af undergrunds house fest

Diplos fester er altid tilløbsstykker. Det er den slags fester, hvor livets vigtigste egenskaber er at knappe en øl op med tænderne og kunne tage et hovedspring direkte ned ad en trappeskakt som en ægte champ. Foretagendet har da typisk også mere præg af et college frat house party juicet op på væksthormoner. Diplo har dog klogelig valgt at skrue ned for trappen og op for særligt electro house-elementerne uden et dobbeltshot gå-trap-amokka. Anti Ups bass house track "Concentrate", Sevenns big room banger "Byob" samt Fishers tech house-skæringer "Losing It" og den måned-gamle gigant "You Little Beauty" graver dybt ned i festens essens for at løfte midnatsseancen til maksimale højder.

Rutineret sæt med få gengangere

Aftenens show føles markant anderledes end sidste års NorthSide-optræden. Her er der i festens første tre kvarter mest fokus på de mere electro og tech housede elementer frem for trappen og hip-hoppen. Det er muligvis også kun "Impreza", der opleves som åbenlys genganger fra Diplos NorthSide koncert, men alligevel er den lige så forløsende på det odenseanske publikum som på det aarhusianske, også selvom den ikke er flankeret af klaphat og dannebrogs T-shirt. På den anden side af spektret er der flere hits, der glimrer ved deres fravær, men det viser, at Diplo er dedikeret til sit håndværk og holder sin lyd frisk for det danske publikum. Dog kan man da selvfølgelig godt ønske numre som dancefloor pleaseren "C'mon" og hardstyle-trap hybriden "Techno", men i sidste ende er der rigeligt med materiale til at skosålerne skaber tilpas nok meget friktion til, at dansegulvet står i flammer.

De, der egentligt blot er kommet for at høre “Paper Planes”, “Cold Water” og “Where R Ü Now” kommer til at gå skuffede hjem. Det er forfriskende at Diplo spiller nyt og undergrund frem for fortidens popudgivelser, siden hitsmeden har rigeligt af både nyt kommercielt materiale og undergrunds-guldklumper i gemmerne. LSD’s "Thunderclouds" i et Lost Frequencies-remix bliver leveret efter en "Lean On" og Dynoro "In My Mind" mash-up, inden herlighederne afsluttes med “Give Dem” og Chris Lakes remix “French Kiss (How's Your Evening So Far)", der tidligere på året har fået Coachella til at eksplodere.

Der er rigeligt med nye visuals i forhold til sidste år, som i høj grad kan takkes den nye stjernekonstellation Labrinth, Sia, og Diplo, blot kendt som LSD. Med kalejdoskop-udsyn, ultraviolette kama sutra-positioner og henslængte LSD-frimærker er Diplos æstetiske fremtoning unison med musikken. Dj'ens energi er dog i nat en smule afmålt. Sættet er rutineret udført, men der er alligevel en vis portion træthed at spore. Hvorvidt det skyldes, at han mister sin computer under turen til Odense, er uvist, men informationen viderebringes alligevel fra pulten. En ting er dog sikkert: Diplo vil blive ved med at kreere drejebøger for urbane natte-raves, der magnetisk vil trække alt og alle imod sig.

Sætliste:

(INTRO): "Hold You Tight" - Diplo

"Hush Money" - Damien N-Drix

"Smoke" - Toby Green

"Ruff Like This" - Watermät & Pep & Rash

"One More Time" - Daft Punk vs. "Electricity" - Silk City feat. Dua Lipa

"Contra La Pared" - (GTA Remix) Sean Paul & J. Balvin

"4 My Ppl" - Billy Kenny & Wongo

"Shots to the Dome" - Destructo

"Letting People Go" (Diplo Remix) - Carnage - feat. Prinze George

"Byob" - Alok & Sevenn

"Redlight" - Marten Hørger & SkiiTour

"Barbra Streisand" - Duck Sauce

"Audio" (Cid Remix) - LSD

"Concentrate" - Anti up

"Waist Time" - Diplo & Autoerotique

"Be Right There" - Diplo & Sleepy Tom

"Seven Army Nation" - The White Stripes

"Ride that Thing" - Redlight

"Be Right There" - Diplo & Sleepy Tom

"Gecko" (Overdrive) - Oliver Heldens & Becky Hill vs. "Losing It" (Julien Tranq Remix) -   Fisher

"You Little Beauty" - Fisher

"Work" (MAW Mix) - Pupa Nas T feat. Denise

"How Deep Is Your Love" - Calvin Harris & Disciples

"Watch Out For This" - Major Lazer feat. Busy Signal The Flexican & FS Green

"Jump" Major Lazer feat. Busy Signal

"Devotion" (Wuki Remix) - Quintino

"Tik Tok" (Nitti Gritti Bootleg) - Ke$ha vs. "Take Ü There" (TJR Remix) - Jack Ü

"Black Skinhead" - Kanye West

"Impreza" - Crouzer

"Whistle" - 4B & Teez

"Old Town Road" (Diplo Remix) - Lil Nas X & Billy Ray Cyrus & Diplo - vs. "Heads Will Roll"

(A-Trak Remix) - Yeah Yeah Yeahs

"Revolution" - Diplo & Faustix & Imanos and Kai

"Panda" - (Crankdat & Hearts & Nati Remix) - Desiigner

"Move Bitch" - Ludacris

"Earthquake" - DJ Fresh vs. Diplo feat. Dominique Young Unique

"Close to me" (Nonsens Remix) - Diplo feat. Ellie Goulding

"Lean on" (Acapella) vs. "In My Mind" - Dynoro & Gigi D'Agostino

"Thunderclouds" - (Lost Frequencies Remix) - LSD

"Hold You Tight" - Diplo

"Give Dem" - Diplo & Blond:Ish feat. Kah-Lo

"French Kiss (How's Your Evening So Far)" (Chris Lake Remix) - Josh Wink & Lil Louis


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA