x
Ulven viste atter tænder

Wolfmother, Tinderbox, Teltscenen

Ulven viste atter tænder

Anmeldt af Christoffer Henneberg | GAFFA

Torsdag aften på Tinderbox stod i den grad i retrorockens tegn, da først Greta Van Fleet og senere australske Wolfmother bragte en ordentlig gang klassisk tråd til den fynske festival. Af de to bands gjorde Wolfmother det bedste indtryk, da de over midnat gik på med karismatiske Andrew Stockdale i front på guitar og vokal.

Hvis Greta Van Fleet tager deres cue fra Led Zeppelin, er Wolfmother mere influeret af Black Sabbath og Tony Iommis massive riffs og brug af fuzz-pedal. Der er noter af stonerrock og psykedelia og generelt et noget mere sammensat lydbillede end hos de amerikanske rivaler. Begge bands bærer deres inspirationskilder uden på tøjet, men Wolfmother formår bedre at syntetisere dem.

Koncerten sparkedes på kontant, no bullshit-måde i gang af hittet ”Victorious” fra albummet af samme navn, og allerede her havde Andrew Stockdale og co. publikum solidt plantet i deres ulveklør. Lyden stod knivskarpt i det godt fyldte telt, og ensemblespillet var nærmest suverænt fra starten. Især rytmesektionen, bassist Brad Heald og trommeslager Hamish Rosser (begge tidligere The Vines-medlemmer), imponerede og udgjorde en på én gang tung og spændstig bund, hvorpå Stockdale kunne udfolde sine uantastelige guitarfærdigheder og vokale højdespring.

Tekstuniverset henter sine motiver fra fantasygenren: Enhjørninge, ørne, pyramider, vagabonder. Også her er der også selvfølgelig en vis retrofetischisme på spil, men det er nu engang spillereglerne, når man bevæger sig inden for stonerrocken.

Stemningen i teltet forblev høj hele vejen igennem. Publikum var indstillet på en natlig rockfest, og Wolfmother leverede lyden uden dikkedarer. Mod slutningen gik der lidt tomgang i den, og Stockdale lignede mere og mere én, der var sat på autopilot, men det var der nu ikke noget at sige til på dette sene tidspunkt.

Da Wolfmother sidste gang var i Odense, på Posten i december 2016, konkluderede GAFFAs anmelder Søren Pors Grundahl i sin femstjernede anmeldelse at ”Der er ikke noget at komme efter – Wolfmother leverer”. Og det gjorde de så igen i går, i hvad der sammen med Iggy Pops koncert sidste år må være denne anmelders bedste Tinderbox-oplevelse indtil nu.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA