x
Testaments magtdemonstration

Testament, Roskilde Festival, Arena

Testaments magtdemonstration

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

Testaments debutalbum, The Legacy (1987) er stadig en klassiker i metalkredse, som forstår storheden i metalgudernes aggressive, riff-tunge thrash-metal.

Lad være, at de aldrig nåede blandt The Big Four (Metallica, Slayer, Anthrax og Megadeth). Men siden de voksede ud af San Francisco Bay Areas thrashscene i 80'erne, så har de opnået en ikonmæssig status.

Det spændende ved den slags er ofte – er de nu trætte?

Nixen-bixen!

Testament har været både i Danmark før, men i år viste de, at thrash metal ikke hører til i historiebøgerne.

Testaments rasende riffs blev leveret med en kontrolleret kraft, der endte som en selvsikker magtdemonstration. Og det efter en karriere over tre årtier.

Kan være, at det er liiiige voldsomt nok for nogle, men ser man den tekniske og præcise finesse, som bulderet kontrolleres med, må selv en kandidat fra det klassiske musikkonservatorium blive imponeret.

Vi fik klassiske crowd killers som ”D.N.R. (Do Not Resuscitate),” ”Legions of the Dead”, ”The Preacher” og ”Practice What You Preach.” Samtidig sad lyden lige i skabet, så man også kunne skelne tostemmige guitarforløb – og så de monsterpræcise smaddertrommer ikke endte i tomt bulder.

Og så er Testament tilmed sympatiske på en scene.

Frontmand Chuck Billy, der svinger fra vred til drageild i sine oratoriske udfoldelser, har absolut også glimtet, smilet, humoren og varmheden i øjnene. Ellers får man heller ikke hele publikum til at synge ”Happy Birthday”-sang for tourmanageren.

Jeg har det med Testament sådan, at de skal høres live – mere end på anlægget – med mindre humøret er til død og ødelæggelse. Lige det dér med at fremmane ørehængende tracks er ikke Testaments stærkeste side, men på scenen er underholdningsværdien i top. Ikke mindst her på Roskilde Festival.

Testament arbejder på deres 12. album efter Brotherhood of the Snake fra 2016, og dynamikken og sulten på mere flammede måske også derfor stadig ud fra disse veteraner. Det skal blive spændende om nyt materiale også skriver et nyt kapitel om Testament … efter alle disse år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA