x
En stille eftermiddag på pubben

Lankum, Roskilde Festival, Pavilion

En stille eftermiddag på pubben

Anmeldt af Jan Opstrup Poulsen | GAFFA

Det er ikke hver dag, at Roskilde præsenterer irsk folkemusik, og med Lankum var det den ægte vare, der respektfuldt fortolker de irske sange fra en svunden tid. De fremførte politiske kampsange og levnedsbeskrivelser fra det hårde og jævne liv, som det historisk er levet i Irland, hvilket ikke mindst inkluderer druksange.

Og med en traditionel instrumentering og klingende klare vokalharmonier var der lagt op til en festlig eftermiddag. Men Lankum tog et meget forsigtigt musikalsk afsæt, hvor de fint vævede og dæmpede sange krævede tålmodighed og lydhørhed. Og sidstnævnte blev i den grad udfordret af bulderlyd fra Orange Scene. Faktisk blev koncerten voldsomt skæmmet af den udefra kommende lyd undervejs.

Tålmodigheden blev også sat på en prøve, fordi Lankum insisterede på at sætte den forfinede musikalitet i centrum, hvor de aldrig rigtig gav los. Det føltes det som, at koncerten aldrig rigtig kom i omdrejninger.

Der var ellers masser af humor og kampgejst i sangene, men det blev mere blev formidlet mellem sangene.

Det virkede til, at Lankum havde et ekstra gear, der først blev taget i anvendelse i afslutningssangen.

Musikaliteten fra kvartetten kunne der ikke sættes en finger på, men med bulder i baggrunden og et orkester, der ville det intime, var det noget op ad bakke til en festival, der var mere klar til en festlig eftermiddag på pubben.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA