x
Indian Cane: In Between

Indian Cane
In Between

ANMELDELSE: Høje ambitioner på tværs af tid og genrer

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 20.05.2019
Anmeldt af
Kristina Grønning

Efter tre år, tre uheld og tre dødsfald er Indian Cane nu aktuelle med debutalbummet In Between, og der er skruet godt op for ambitionerne.

In Between er en skive, der emmer af instrumental nysgerrighed, hvilket allerede mærkes i den slagkraftige rock-åbner ”Ants”. Men der er dog en faldlem, som indie-kvintetten ryger lige lukt igennem: det eksperimenterende album berører alt fra psykedelisk surf-guitar til ragtime-klaver, western, spansk mandolin-spil, nordiske vokalharmonier mv. De utallige retninger gør, at man som lytter visse gange skal holde tungen lige i munden, og det er lidt svært at gennemskue, hvor de vil hen, hvilket giver genlyd i numre som ”Mama Don’t Pull That String So Tight”. Det resulterer i tætpakkede produktioner, der næsten flyder over med effekter og instrumentalisering (”Be A Man”).

Men når det er sagt, er debutalbummet udgjort af et kvalitetsmættet stof, der demonstrerer musikalsk og teknisk kreativitet. Laura Lundfolds vokale indlevelse og overbevisning skinner især igennem på den idylliske lejrbåls-sjæler ”Right Now”, som giver et smukt pusterum og pynter skiven.

Trods et til tider konfust udspil er In Between alt i alt ambitiøs og kompromisløs indierock af stærk potentiale.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA