x
Titus Andronicus: An Obelisk

Titus Andronicus
An Obelisk

ANMELDELSE: Punk klemt og glemt i retrorock

GAFFA

Album / Merge
Udgivelse D. 21.07.2019
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Der er smæk på punktonerne på det sjette udspil fra Patrick Stickles og hans Shakespeare-navngivne band. Produceret af Hüsker Dü-hovedmand Bob Mould leverer bandet en pågående og direkte gang indie-punk, hvor inspirationskilder fra 70'erne og 80'erne er markante.

"Troubleman Unlimited" læner sig op ad klassisk amerikansk rock a la Springsteen, med Stickles sandpapirsvokal i fokus, og det er såmænd ret fint… indtil en Saturday Night Live-klingende koklokke sætter ind. "My Body and Me" virker tung i sit blues-tempo, men har en klædelig guitarsolo. Stærkest står faktisk de to under-to-minutter udladninger "Under the Boot" og "On the Street", og det ellers notorisk albumkoncept-stærke band virker mindre fokuserede, end de har været tidligere.

"(I Blame) Society" er punk, men mere på en råbende Flogging Molly/Dropkick Murphy-facon, end som Clash eller Sex Pistols. Og det er det helt store problem for An Obelisk. Det ender alt for ofte som tilbageskuende og noget røvballet retrorock. Det drukner den optakt, der er til bid og kant.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA