x
Bon Iver: i,i

Bon Iver
i,i

Lag på lag af skønhed og musikalsk eventyrlyst

GAFFA

Album / Jagjaguwar
Udgivelse D. 08.08.2019
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Det kan godt være, Justin Vernon selv betegner i,i som Bon Ivers ”efterårsplade”, men flere af sangene på nærværende album folder sig nu altså også ud som lige dele sarte og eventyrlystne forårskid, der prøvende mærker efter, om det nu virkelig kan passe, at kulde og frost for alvor skulle være på retur. Forsigtige, men ukuelige.

Stilmæssigt bevæger bandet sig i territorier, de tidligere har betrådt på de forgående tre et halvt udspil. Forskellen her er dog, at de forskelligartede udtryk sagtens kan flette sig ind og ud af hinanden i løbet af et enkelt nummer. Resultatet er et album, der stikker i flere forskellige retninger end tidligere. Det går imidlertid ikke ud over det samlede indtryk af værket som helstøbt og organisk, og ensemblet gør på forbilledlig vis lytteoplevelsen til en rejse. Uforudsigelig, tryg og varm. Som en falmende løvskov.

Bandet lever flot op til deres lige dele overjordiske og grundfæstede stjernestund på NorthSide med et album, hvor melodierne fra tid til anden kommer i anden række og må vige for den sprudlende idérigdom, der præger det frydefulde kludetæppe, sangene udfolder sig som. Septetten hugger sig fortsat gennem lydjunglelandskabets slyngplanter i deres opdagelsesrejse mod højere, innovative produktionsmæssige luftlag og leverer ubønhørligt smukke lydkollager.

i,i er lag på lag af skønhed og musikalsk eventyrlyst fra et band, der fornemt insisterer på at se fremad for at udfordre og udvikle sit inderlige udtryk. Blændende og bevægende.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA