x
Mr. Koifish: EP 1

Mr. Koifish
EP 1

ANMELDELSE: Lo-fi-legeplads for eks-Turboweekend

GAFFA

EP / Emailing While Intoxicated
Udgivelse D. 12.06.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Det er til Mr. Koifish' fordel, at man kun til dels mærker, at næsten samtlige bandmedlemmer fra Turboweekend medvirker på denne debut-ep med bassist Morten Køie i front. Det endelige produkt er en lille rå størrelse med sange, der bruger næsten alle de sædvanlige indie-tricks for at skjule en knap så omfattende produktion. Og det fungerer på EP 1.

Der er tale om udfordrende og egentlig ret upersonlig popmusik, der gerne flytter rundt på præmisserne for Køies vokal for hver sang på ep'en. Det gør dog, at variationen er tilstrækkelig fra den mest rockede, Ginger Ninja-lignende "Love Was the Sun" til den ejendommelige, Gruff Rhys-klingende "Hang Out Coats". Hen mod slutningen af den 24 minutter lange ep bliver det en anelse for råt med det maskinelle vokalfilter, og særligt når lukkeren "Preoccupied" starter som et typisk Turboweekend-nummer, hvor man forventer Bjerregaards råbesang frem for det halvkvalte sangskjuleri.

Mr. Koifish får måske mere ud af at omfavne synthesizeren og trommemaskinerne i højere grad, for vocoder i står i alt for stor kontrast til de organiske trommer, og så udtrykket bliver langt mere minimalt frem for decideret råt og ufærdigt. For sange som "Be Loud" er i sig selv godt lavede, men lidt for opsigtvækkende på den forkerte måde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA