x
Diverse kunstnere: Woodstock: Back to the Garden – 50th Anniversary Collection

Diverse kunstnere
Woodstock: Back to the Garden – 50th Anniversary Collection

Velkendte optagelser i ny indpakning

GAFFA

3 x CD / Warner Music
Udgivelse D. 28.06.2019
Anmeldt af
Espen Strunk

I august 2019 er det 50 år siden, den navnkundige rockfestival Woodstock Music & Art Fair foldede sig ud over en weekend på nogle marker vest for New York City.

Få populærkulturelle begivenheder har været genstand for samme grad af medieskabt mytologisering - og derfor markeres jubilæet naturligvis også med op til flere udgivelser fra den multinationale mastodont Warner Music, som sidder med rettighederne til de gamle indspilninger.

Samtlige optagelser fra festivalen udkommer for første gang, fordelt på 36 cd’er, og også en 10-cd-udgave byder på en masser af hidtil uudgivne optagelser. Og det er ellers ikke, fordi der ikke er blevet udgivet musik fra begivenheden før: Væsentligst er dobbelt- og tredobbelte LP’er i 1970 samt bokssættet Woodstock: 3 Days of Peace & Music fra 1994.

Til anmeldelse her ved 50-året for den ikoniske festival, har Warner Music desværre kun kunne undvære den helt skrabede version af det store jubilæumsudtræk. Det er en tredobbelt cd, som med ganske få uudgivne undtagelser byder på velkendte optagelser:

Det er de ofte afspillede indslag med festivalens hovednavne, som allerede foreligger på op til flere udgivelser. Hvad angår indpakning, gør 3-cd’en heller ikke noget væsen af sig, og med undtagelse af enkelte ”nye” skæringer med bl.a. Tim Hardin, John B. Sebastian og Blood, Sweat & Tears, er der ikke meget at skrive hjem om her.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA