x
Mabel: High Expectations

Mabel
High Expectations

Hæv bare forventningerne til fremtidens popmusik

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 16.08.2019
Anmeldt af
Josephine Andersen

Mød Mabel. Ikke den danske kvartet, der hittede i 1970’erne, men den unge, engelske sangerinde med rødderne solidt plantet i 2019’s altomfavnende popunivers. High Expectations er navnet på Mabels debutalbum, og når ens forældre er sangerinden Neneh Cherry og producer Cameron McVey, er der garanteret skruet godt op for de musikalske forventninger. Spørgsmålet er, om hun kan leve op til dem.

Trap-pop er en subgenre i vækst, og Mabel er en af bidragsyderne. Sangene på albummet blander en radiovenlig poplyd med trap beats, caribiske rytmer og et skud r&b, og selvom det kan lyde som et udefinerbart miskmask, så fungerer det upåklageligt. Tilsammen danner de mange elementer en velbalanceret lyd, der både byder op til fest på dansegulvet og rødvin ved køkkenbordet. Faktisk er der sange til det meste, for albummet rummer 20 tracks, og ud over singlen ”Don’t Call Me Up” er numre som ”Selfish Love”, ”OK” og ”Put Your Name On It” værd at fremhæve, da de på forskellige vis demonstrerer, hvad Mabel kan.

For hun kan lidt af hvert, og selvom hun bevæger sig langt fra forældrenes musikalske ståsteder, lever hun i den grad op til de forventninger, der er til popmusik i dag. Det er nytænkende, det er spændende, og for én gangs skyld lyder det ikke som alt muligt andet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA