x
Common: Let Love

Common
Let Love

Hiphop er stadig hans livs kærlighed

GAFFA

LP / Concord Records
Udgivelse D. 30.08.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Hiphops ældre statsmand repræsenterer stadig kærligheden, sort bevidsthed og ikke mindst soulen i musikken. Som et soundtrack til hans anden selvbiografi Let Love Have The Last Word berører de 11 tilbagelænede og voksne numre på hver deres måde temaet kærlighed i alle mulige afstøbninger over den jazzede underlægning fra August Greene-bandet. 

Der er ikke meget eksplosiv energi på Let Love, men Common viser dog sin evne til markant at sætte skabet på plads i den socialt indignerede og lækkert mørke “Hercules”. J Dilla-perlen “HER Love” genbesøger Commons musikalske kærlighed, men med respekt og namedrop af både 21 Savage, Cardi B og Future. Prisen går dog til den hjerteskærende “Show Me That You Love” med fortællingen om datterens velmente læresætninger til faderen, der viser Commons store evne til vedkommende sangskrivning.

Common har altid bevæget sig glidende mellem personlige små scener i hverdagen og de store samfundsproblemer mellem racer og ulighed. Men der findes samtidig en gud i Commons univers, og hun lytter til hiphop med stor kærlighed. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA