x
Kate Tempest: The Books of Traps and Lessons

Kate Tempest
The Books of Traps and Lessons

ANMELDELSE: Som at være højgravid og se Handmaid's Tale

GAFFA

Download / Caroline
Udgivelse D. 03.05.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Læg telefonen væk. Forhold dig til Brexit og et knapt så stort Britannien, der er ved at gå ad helvede til. Kate Tempest kræver noget af sin lytter, bl.a. fordi det kræver, at du sætter dig med en insisterende spoken word-fortæller, der rider sit beat på en ukonventionel og modstridende måde i forskellige kandencer. 

Musikken lyder som et soundtrack til et uafhængigt sci-fi-drama med vemodige strygere, underspillet percussion og flotte synth-figurer. Temaerne er blandt andet racisme (“Brown Eyed Man”), den sort/hvide opdeling, men især apatien hos gennemsnitsborgeren, der suges ind i porno, bajere og likes på sociale medier (“All Humans Too Late”). Jeg forestiller mig, at “Three Sided Coin” føles som at være højgravid og se et absurd afsnit af Handmaid's Tale: tortur og afmagt over verdens elendighed bliver serveret i en usædvanlig smuk og nødvendig indpakning.

Lyder det som en uoverkommelig omgang? Så lad være med at lytte til Kate Tempest. Hun er for den flok, der investerer i dyb og samfundsrevsende poesi på klingende britisk. Ikke for dig, der ikke nåede herned i anmeldelsen uden at tjekke notifikationerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA