x

Brockhampton
Ginger

Brockhampton skal stadig lige genfinde melodien

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 23.08.2019
Anmeldt af
Cillian Murphy

På Brockhamptons sjette fuldlængdeprojekt Ginger indledes åbningsnummeret ”No Halo” med linjen "I don’t know where I’m going". En meget symptomatisk sætning for hiphopkollektivet, hvis tidligere udgivelser stilmæssigt stikker i mange forskellige retninger. Tekstmæssigt er vi nok engang i spændingsfeltet mellem selvværdstvivl og selvtillidsoverflod, men denne gang har de efterhånden rutinerede drenge også kastet en ordentlig håndfuld selvrealiseringstematik i gryden.

Lydsiden bærer som så ofte før hos Brockhampton præg af distortede synthflader, 808-hihats og AutoTune til at finpudse tidens lyd. Især et nummer som ”If You Pray Right” rummer rigtig meget af dagens lyd, med en genkendelig basgang, skiftevis dobbelttempo braggadociorap fra Dom McLennons og Merlyn Woods triol-flow og pitchede vokaler på broen mellem omkvæd og vers.

Albummet løber dog panden mod en mur i sin ufuldendthed. Der mangler noget, der står ud, når man efter fem gennemlytninger stadig ikke kan sætte en finger på, hvad der bevæger én, og man sidder tilbage med et savn af den x-faktor, som var at finde på Saturation-trilogien.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA