x
Machacha & Femma'r: Gorillahjerte

Machacha & Femma'r
Gorillahjerte

ANMELDELSE: Slag på brystet fra gammel sølvryg

GAFFA

LP / Run For Cover
Udgivelse D. 09.08.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Silverbacken Machacha har været længere i dansk rap end de fleste og har de seneste år har budt på et sandt udgivelsesorgie, der får selv Pede B til at blive forpustet. Sammen med kumpanen Supardejen har han mere eller mindre revitaliseret hele det gamle Helt Sikkert-crew og skabt en renæssance for 90’ernes undergrundshiphop.

Denne gang har rapperen gravet dybere i undergrunden og fundet endnu en veteran, feinschmecker-produceren Femma’r frem fra gemmerne. Det er et perfekt match til rapperens boombap-flows: DJ Muggs og Stoupe er forbillederne i et mørkt, tungt og samplemættet univers. Machacha bliver desuden suppleret af bl.a. brandvarme Strudsigallop, der leverer “gaffatape til rapperne og langemænd til panserne”, mens kompetente Swab opererer i skyggerne bl.a. med de hurtige fingre på pladespillerne. 

Gorillahjerte er et gennemført stykke braggadocio-rap, der klasker wacke suckers på old-school vis og skaber perlerækker af mindeværdige linjer over de onde produktioner. Machcha “spiser guacamole og kiks med Gamle Ole” og drysser krummer ud over små, følsomme AutoTune-rappere: “I burde ta' jer sammen og tørre øjnene, her er et lommetørklæde/Jeg kommer til din begravelse i en blomsterkæde.”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA