x
Freya Ridings: Freya Ridings

Freya Ridings
Freya Ridings

ANMELDELSE: Dramatisk dame udgiver debutalbum

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 19.07.2019
Anmeldt af
Josephine Andersen

Er du til dramatisk, britisk popmusik, er du helt sikkert til Freya Ridings.

Det kan være svært at navigere i den enorme masse af unge, lovende popsangerinder, men hvis du kun skal lave et enkelt nedslag, bør du overveje den unge londoners selvbetitlede debutalbum, for selvom sammenligningerne med navne som Adele og Florence Welch har stået i kø, så er Freya Ridings fuldstændig sin egen.

Singlen ”Castles”, der er en klassisk tre-minutters radiobasker, kan dog ved første gennemlyt godt forveksles med et nummer af førnævnte miss Welch. Der er visse ligheder imellem de to sangerinders stemmer i forhold til dybde og klang, og derudover deler de den charmerende London-lyd.

Og så bør sammenligningerne også stoppe, for albummets øvrige numre er anderledes. Knap så radioegnede, men derimod en raffineret samling af skrøbelige ballader og dramatiske kompositioner, der efterlader et storladent aftryk i øregangen. Brugen af kor på numre som ”Holy Water” og ”Ultraviolet” giver lytteoplevelsen et ekstra nøk opad og er med til at differentiere Freya Ridings og hendes musikalske stil fra de øvrige spirende popsangerinder. Der er drama på damen, og selvom hun næppe står først i køen til at producere den næste 007-sang, så viser hun, at der stadig er plads til pompøse popmelodier i musiklandskabet.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA