x
Jay Som: Anak Ko

Jay Som
Anak Ko

Variation og alsidighed i en minimalistisk skal

GAFFA

Album / Polyvinyl
Udgivelse D. 23.08.2019
Anmeldt af
Kristina Grønning

Filippinsk/amerikanske Melina Dutertes er aktuel med sit tredje udspil under pseudonymet Jay Som. Med Anak Ko fortsætter Duterte i det shoegaze-smurte spor, hvor hun formår at indkapsle et dynamisk udtryk i en minimalistisk skal.

De ni numre er alle centreret omkring syrede guitar-riffs og melodiske basgange, mens Dutertes’ hviskende vokal giver genlyd i baggrunden. Dog må reverb-knappen være slidt godt op efter hjemme-indspilningerne; på numre som førstesinglen ”Superbike” drukner versene i guitar-rumklang.

Den seneste single, ”Nighttime Drive”, formår at træde frem. De melodiske baslinjer klæder den uskyldige melodi, mens de efterfølgende strygere ophøjer albummets lydbillede (slide-guitarerne i det idylliske lukkenummer ”Get Well” har samme effekt).

Med de lange instrumentale bidder i eksempelvis ”Anak Ko” og ”Crown”” lader det til, at Dutertes vægter lydbilledet over melodierne. Men det havde hjulpet på det overordnede indtryk, hvis der gemte sig flere mærkbare sange bag de flotte kompositioner. Selvom størstedelen af de drømmende popsange ikke planter sig i hukommelsen, skal Dutertes have ros for at præsentere et alsidigt univers med interessante harmonier.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA