x
Rapsody: Eve

Rapsody
Eve

ANMELDELSE: Rapkæft blandt dronninger og darlings

GAFFA

Album / Roc Nation
Udgivelse D. 23.08.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Rapsody er en rigtig rappers rapper. Den moderne kvindelige rapper behøver ikke at strippe og twerke som en åndssvag for at være relevant – tænk, at man skal understrege dette i 2019! Alle numre henviser til stærke kvindelige personligheder – fra Oprah over borgerretsforkæmpere til kvindelige egyptiske faraoer, hvilket skaber en umiddelbar sammenhæng på albummet. 

Producerkræfterne er centraliseret omkring veteranen 9th Wonder og erfarne samplebaserede herrer som Eric G og Khrysis, der bærer en stor del af den flotte helhed på Eve. “Nina” hugger i fru Simones smukke stemme, så en Kanye kunne blive misundelig, “Whoopi” klipper Headhunters op til en bouncy lækker ting, og selv Phil Collins’ “In the Air Tonight” får en tur på “Cleo”. 

Og sådan fortsætter referencerne: “Ibtihaj” låner samplet fra GZA’s klassiker “Liquid Swords”, men låner også GZA selv og inviterer selveste D’Angelo med i mixet med et vildt resultat. Men det er stadig den rapkæftede dronning i midten af samplesuppen, der regerer ubesværet. Der er masser af stærke kvinder at se op til på Eve, men kun én Rapsody at tage hatten af for.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA