x
YBN Cordae: The Lost Boy

YBN Cordae
The Lost Boy

ANMELDELSE: Lovende debutant bygger bro til den gamle garde

GAFFA

Vinyl + download / Atlantic
Udgivelse D. 26.07.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Freshmanden YBN Cordae er mere og bedre end din standard-rapper-debutant - mere J.Cole end Lil’ Uzi og mere gospel end trap. YBN-kollektivet forsøger at hype flere rappere, men indtil videre er det den underspillede Cordae med familiefortællinger om fattige kår og værdier som venskaber og gudsfrygt, der overraskende blev flagskibet for deres bevægelse. 

Gæsterne er velvalgte og overbevisende for debuten, lyt til hittet “RNP” med sprøde Anderson.Paak er produceret af J.Cole og begge dele er velkomment funky westcoast-udtryk til Cordaes stilsikre linier. Eller “Bad Idea” der med Chance The Rapper er bedre end hele gæstens nye album med sin flabede brug af Flack/Hathaway-samplet, som Scarface udødeliggjorde på “My Block”. 

YBN Cordae bygger stilsikkert bro mellem soundcloudrapperne og den gamle garde især på numre som “Broke As Fuck”, hvor han tydeligt viser, at et hårdt beat og en vedkommende fortællinger om opvækst ikke er hinandens modsætninger - altsammen leveret med overbevisende kraft og flows fra en lovende debutant.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA