x
Melanie Martinez: K-12

Melanie Martinez
K-12

ANMELDELSE: Formålsløs skolegårdspop

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 06.09.2019
Anmeldt af
Josephine Andersen

Melanie Martinez er nok et relativt ubeskrevet blad i de flestes musikalske bevidsthed. I 2012 deltog hun i den amerikanske udgave af talentshowet The Voice, og i 2015 udgav hun debutalbummet Cry Baby. Siden da har der været ganske stille i Martinez-lejren indtil nu, hvor sangerindens andet album, K-12, med dertilhørende film er udkommet. Og helt ærligt? Det havde hun ikke behøvet.  

Albummet er en skramlet samling af formålsløse skolegårdspopmelodier med dårlige lydeffekter. Fra den gennemgående motorlyd på ”Wheels on the Bus” til de snøftende mennesker på ”Nurse’s Office” bevæger Martinez’ musik sig på et barnligt niveau, der tangerer til pinligt, og som slet ikke harmonerer med de forholdsvis dystre tekster, der ligger på numrene.

Det barnlige udtryk og legen med lydeffekter er lidt af en Martinez-special, som hun også benyttede på debutalbummet, og som er med til at adskille hende fra andre musikere, desværre ikke på en positiv facon. Faktisk er det svært at se, hvad formålet egentlig er med K-12. Albummet mangler fremdrift og finesse, og derudover fremmer det på ingen måde teksternes ganske mørke budskaber at blive pakket ind i lyserøde tyggegummilyde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA