x
Esben Kronborg: Esben Kronborg

Esben Kronborg
Esben Kronborg

ANMELDELSE: Glade sange fra poprockens midterrabat

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 06.09.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Esben Kronborg debuterede i 2014 som lidt af en Springsteen sound-alike på den gode måde med albummet Trumpets. Og der er stadig en rest af susende vind i håret på hans dansksprogede debut. I præsentationen af albummet sammenlignes han med Michael Falch og Rasmus Walter. Og lad os bare konstatere, at vi er i den bløde afdeling af førstnævnte, for Esben Kronborg er poprock af den gængse slags, som det er svært at slå sig på.

Bortset fra den refrænglade åbningssang ”Lad os mødes et sted i nat (når den sidste er gået hjem)”, er der langt mellem sange med rigtig fart i melodierne. Esben Kronborg gør et både ærligt og hæderligt forsøg på at lande på benene med de dansksprogede sange, der alle kommer til at fremstå meget venlige. Og her er hans danske rockpoesi ganske enkelt for floskelfyldt.

Det er en af Michael Falchs tro musikalske væbnere, Lars Skjærbæk, der har produceret albummet, og selv om hans kantede guitarspil rusker lidt op i de stereotype melodier, så lyder det noget tungt i produktionen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA