x
EarthGang: Mirrorland

EarthGang
Mirrorland

Vi er alle en del af jordens bande

GAFFA

Album / Dreamville
Udgivelse D. 06.09.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

The Pharcyde og Outkast har fået et, faktisk to kærlighedsbørn, mens de lyttede til Commons Electric Circus-album. EarthGang drikker urtete og suger på træernes rødder, og selvom de er blevet signet på J. Coles Dreamville Records, er det den eksperimenterende og alternative hiphop, som strømmer ud fra det udsyrede rumskib af et album.

Tredje album er første major label-plade, og EarthGang har fået smartere venner, men holder fast i deres særheder og ikke mindst skævheder. Johnny Venus er en Andre 3000 på crack, mens Doctur Dot med sin nasale udtale danner en god modpart. Bare hør “Up” med sit skæve sample, traptrommer og spedrappende skønsang fra hr. Venus.

En række inhouse producere gør god figur, mens DJ Khalil og DJ Dahi spreder stjernestøv på rumskibet og gør, at musikken stikker ud i alle retninger på én gang. Erfarne Bink! producerer den veldoserede og mørke “Swivel”, som er lånt fra Revenge-sessionerne, hvilket jo er lidt at snyde. Til gengæld lugter “Proud Of U” mere af Chance the Rapper med sit positive budskab og en velplaceret Young Thug som supplement. Og hele albummet emmer af tyk og boblende sovs fra syden, beskidt og jordbunden, men samtidig helt oppe i de højere luftlag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA