x
Journey to Ix: Rest

Journey to Ix
Rest

ANMELDELSE: Mod det uendelige melodiske univers

GAFFA

Album / VUF Empire
Udgivelse D. 16.08.2019
Anmeldt af
Nanna Frank

Den danske duo Journey to Ix har med deres debut-ep formået at skabe et drømmende lydbillede i en perfekt balance mellem det elektroniske og organiske. Ep’en Rest åbner med sangen "Serenity", som sender lytteren afsted til en tilstand, hvor man har lyst til at udrette noget.

Det melodiske univers sætter en stemning på en helt unik måde. Kombinationen af elektronisk indiepop og mørk r&b formår at skabe et sofistikeret groove, hvor Morten Arnfreds skrøbelige vokal flyder øverst. Derfor føles det mærkeligt, men alligevel passende, at "Dreams" giver en 90’er-hiphop vibe, inden den igen bevæger sig over i Journey to Ix's genkendelige lyd. Det er noget nær genialt og giver et friskt pust til ep’ens fire resterende numre.

Trods bandets korte levetid har Journey to Ix formået at få deres sange med i flere store, amerikanske tv-serier. Heriblandt anden sæson af sidste års seersucces You på Netflix. Og det er så forståeligt. Rest er stemningsskabende på en helt ubesværet måde. Især "Quiet Down" med sin ensomme trompet pakkes langsomt ud lyt efter lyt efter lyt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA