x
Paul McCartney: Choba B CCCP

Paul McCartney
Choba B CCCP

Spontanitet fremfor nuancer

GAFFA

Album / Capitol
Udgivelse D. 30.07.2019
Anmeldt af
Henrik Friis

I skjul af højsommeren gik Paul McCartney i gemmerne og (gen)udsendte fire titler fra den efterhånden store stak af livealbums fra solo-karrieren – spændende over fire årtier: Wings Over America (1976), Choba B CCCP (1988 – ”live i studiet”), Paul is Live (1993) og Amoeba Gig (fire numre udsendt som Amoeba Secret EP i 2007 – nu for første gang ude som hel koncert).

Paul McCartney: CHOBA B CCCP
En lidt spøjs genudgivelse: Udsendt i 1988 – udelukkende som en musikalsk hilsen til det de mange trofaste Beatles-fans bag det smuldrende jerntæppe i Sovjet (inden Vesten fik lov tre år senere). Og det er præcis den oprindelige version - inklusive russiske tekster – man får her i denne remastered udgave. Men altså også uden de bonus-numre, som er kommet til ved efterfølgende cd-udgivelser.

Live-forklaringen er, at McCartney gennem to dage med to forskellige musikerhold tog fat på den gamle inspiration fra Elvis, Little Richard, Fats Domino, Sam Cooke, Duke Ellington, Gershwin m.fl. som i de gamle Hamburg-dage med The Beatles, og indspillede live on the spot med den gamle ”50-60’er-lyd” som oplæg. Det gav måske en spontan feeling – og bl.a. flere gode grunde til at finde McCartneys altid stærke Little Richard-fraseringer frem, men kostede også på noget på finnesser og alsidighed. Så nogle fans’ krav på udgivelse af alle 22 numre fra de to sessions er nok i overkanten. Men Gershwins Summertime (senere udgivet bonus) var der da ingen grund til at udelade her…

 

Bedømmelse af de andre albums i serien:

Paul McCartney & Wings: Wings Over America ****

Paul McCartney: Paul Is Live **

Paul McCartney: Amoeba Gig ****


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA