x
Paul McCartney: Paul Is Live

Paul McCartney
Paul Is Live

Paul Is Live - lever ikke op til titlen

GAFFA

Album / Capitol
Udgivelse D. 30.07.2019
Anmeldt af
Henrik Friis

I skjul af højsommeren gik Paul McCartney i gemmerne og (gen)udsendte fire titler fra den efterhånden store stak af livealbums fra solo-karrieren – spændende over fire årtier: Wings Over America (1976), Choba B CCCP (1988 – ”live i studiet”), Paul is Live (1993) og Amoeba Gig (fire numre udsendt som Amoeba Secret EP i 2007 – nu for første gang ude som hel koncert).

Paul McCartney: Paul Is Live
Udgivelses-rækkens svageste led. Dels plaget af en koncertstart med Beatles-klassikeren Drive My Car, som også lyder underligt svag her i remastered form 26 år efter - hverken McCartneys stemme eller resten af bandet var i gear. Overhovedet. Men også et album sat sammen af spredte turnéklip fra Australien til USA, og præget af dogmet om (næsten) ikke at indeholde gentagelser fra den tre år tidligere live-udgivelse Tripping The Live Fantastic.
Det sidste er i sig selv sympatisk nok, men albummet er en underligt ujævn størrelse, der er ude for at bakke et ditto ujævnt studiealbum, Off The Ground op. Der popper ganske vist små godbidder op undervejs som Linda-hyldesten My Love, rockklassikeren Kansas City og nye, friske Hope Of Deliverance, mens plastik-instrumenteringen af Penny Lane og slæbende uinspirerede Magical Mystery Tour trækker alvorligt den anden vej.
Albummet er med rette mest kendt for at indplacere et nyt foto af McCartney i det gamle Beatles-cover fra Abbey Road med flere referencer til, at han stadig er levende - modsat de gamle, gale ”Paul Is Dead”-postulater. Men musikken lever ikke op til titlen.


Bedømmelser af de øvrige albums i serien:

Paul McCartney & Wings: Wings Over America ****

Paul McCartney: CHOBA B CCCP ***

Paul McCartney: Amoeba Gig ****Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA