x
Paul McCartney: Amoeba Gig

Paul McCartney
Amoeba Gig

Fin lille hidtil uudgivet intimkoncert med McCartney

GAFFA

Album / Capitol
Udgivelse D. 30.07.2019
Anmeldt af
Henrik Friis

I skjul af højsommeren gik Paul McCartney i gemmerne og (gen)udsendte fire titler fra den efterhånden store stak af livealbums fra solo-karrieren – spændende over fire årtier: Wings Over America (1976), Choba B CCCP (1988 – ”live i studiet”), Paul is Live (1993) og Amoeba Gig (fire numre udsendt som Amoeba Secret EP i 2007 – nu for første gang ude som hel koncert).

Paul McCartney: Amoeba Gig
Seriens lille overraskelse: Et instore promo-show fra L.A. i forbindelse med udgivelsen Memory Almost Full, som nu er kommet i sin heldhed for allerførste gang. Alene starten Drive My Car, er alen bedre end f.eks. på Paul is Live – både når det gælder McCartneys egen stemme, men også bandets tæthed. Lydbilledet og publikumskommunikationen fortæller klart, at dette er en intim klub-lignende koncert og ikke en stor hal/stadion-produktion med 15 meter mellem hver musiker.

Som promo-event er der alene en håndfuld sange fra Memory-albummet, men når både rockeren Only Mama Knows og slentrende, drevne That Was Me fungerer bedre her, gør det ikke spor (igen med stærk-stærk Macca-vokal). Det øvrige materiale er måske hverken væsensforskelligt fra de senere års koncert-shows, men sæt-opbygningen og nærheden giver alligevel forskel - især i første halvdel: En ellers svulmende sang som The Long And Winding Road har godt af at miste sukker-rumklangen og blive et ”band-nummer” – lige som fine akustiske I’ll Follow The Sun. For det meste afleveret kort og godt. To the point.

Bedømmelser af de andre albums i serien:

Paul McCartney & Wings: Wings Over America ****

Paul McCartney: CHOBA B CCCP ***

Paul McCartney: Paul Is Live **


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA