x
M83: DSVII

M83
DSVII

M for Morfeus, drømmenes gud, søn af Hypnos og Nyx

GAFFA

Album / M83 Recording
Udgivelse D. 20.09.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Alle fortjener at sætte sig tilbage, lukke øjnene og opleve bare det første nummer på franskmanden Anthony Gonzalez seneste album. Musikken svulmer som tusindvis af andre stemningsfyldte introer, men så kommer guitaren, enkel og effektiv og så det synthesizede kor og dernæst, hvad der lyder som små æteriske ujævnheder af fuglekvidren, og M83 har nok engang trukket os med til sit drømmeland af svunden tid og store armbevægelser mod stjernehimlen.

Ikke en eneste bid af sangtekst findes på DSVII, og der er ikke snerten af "Midnight City", hverken ved festlige rytmer eller ved kejtet saxofonsolo. Der er kun en kultiveret dybfølt 80'er-optimisme i 16 mageløse maleriske musikstykker åbenlyst inspireret af lydsiden til episke japanske videospil med ubegrænset fantasi og opfindsomhed. Det ville nok ikke fungere live, og det virker generelt bedst sammen med den drømmende helhed af et REM-søvns-soundtrack.

"Meet the Friends" står som en klart eksempel på den mærkværdige effektivitet i M83's nye, knap så imødekommende produktioner. Det er den komplette frygtløshed, som driver værket på et stykke, der ikke er bange for at vække mindelser om følelsespornoficerede filmmontager med kunstigt piano, kiksede strygere og en muzakguitar. Det er dog ganske enkelt svært at forestille sig noget mere passende for vores tid med en nyfunden ægte hengivenhed til det autentisk storladne og melodramatiske følelsesregister.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA