x
Mariyah: Dragon Entering

Mariyah
Dragon Entering

ANMELDELSE: Savtakket hale hviler elegant på gylden popmusik

GAFFA

EP / Rå Records
Udgivelse D. 27.09.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Når man lytter til kunstnere som Mariyah, bliver man mindet om den kant, der gav MØ et afgørende forspring til en international karriere, som for mange lader til at både polere og spolere den fandenivoldske superkvinde. Dragon Entering vinder ved at gribe popmusikken ved hornene, nøjagtigt som Off Bloom, og skabe en markant musikalsk identitet med massevis af potentiale og selvstændighed.

Kvinden med rødder i Danmarks Jehovas Vidner og Libanon og dansk rap, som hedengange rå FordærvBerg, arbejder legelystent på kanten af verdenspop. Et nummer som "Hanging By A Threat" arbejder med samme tilpassende vokal som eksempelvis Elliphant, og med Frankie Motions tunge melankolske produktion bliver nummeret til noget, der tåler en gang ekstra i høretelefonerne. Produktion og vokal skaber sammen et projekt, der kan sagtens kan drukne mellem alle de andre skandinaviske popstjerner, men så sandelig også et potentiale for gå længere, dybere og mere elegant med pop og hjerte på rette sted.

Ep'en bliver gradvist bedre for hvert track, særligt fordi den skaber et spændende indtryk af en kvinde med mange muligheder for udfoldelse i retning af både Ravi Kuma, Billie Eillish, Tove Lo og Robyn. Dragon Entering er uden tvivl en smagsprøve, som smager af meget mere musik, der ikke fortaber sig i konstruererede budskaber, men i stedet lever af en ildsprydende stemning af noget stort under opsejling.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA