x
Tårn: Åbne Cirkler

Tårn
Åbne Cirkler

ANMELDELSE: Et fuldendt poppoetisk album

GAFFA

Vinyl + download / NMS
Udgivelse D. 25.09.2019
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Det er svært ikke at vinde hele kampen, når man starter så fandens overbevisende ud og blæser al modstand omkuld med "Farver & vanvid", som også åbnede forårets album-ep-forsmag, Første halvdel af en bevægelse. Det er uden tvivl et af dette års stærkeste danske popsange, vi lægger fra land med. Og den har kun vokset sig hårdere, bedre, hurtigere og stærkere i mellemtiden.

Ellers er der ikke megen ide i at dvæle alt for meget ved de fem sange, der udgør første halvdel af albummet, eftersom de alle var at finde på netop Første halvdel af en bevægelse. Og det er ret nemt at konstatere, at de sange, der fungerede derpå, også fungerer et halvt år senere. Faktisk er de blevet bedre. Mens de få sange, der faldt lidt i niveau, ikke har løftet sig mærkbart.

Nej, langt mere interessant er at høre de nye fire sange, hvor især to tager sig særdeles flot ud. "Ingen holder dig" er en sødmefyldt kusine til "Farver & vanvid", der bare stråler af melodisk overskud og drømmende poetisk velvære. Så skøn som kun den bedste drøm.

Kapelmester Erik Apollo kalder "Under himmeltag" for en af de bedste sange, Tårn har begået til dato. Og det er svært at argumentere overbevisende mod den påstand. For den virker bare som en helt rigtig skønsom blanding af alt det bedste danske popmusik, som hvis man blendede tidlig Love Shop med Mikael Simpson.  

Der er også lidt spildplads på albummet. Den korte akustiske "Ind mod midten" er både for kort og uinteressant til at retfærdiggøre en plads på albumholdet, og "Hvem vi to ku' blive" har i starten alle muligheder for at udvikle sig til en popbanger, men bliver fanget i sin egen introverthed og sit eget opbrud. Synd.

Men det skal ikke taget noget fra, at Tårn har en lysende fremtid foran sig og har begået et overordentligt vellykket album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA