KutiMangoes: Afrotropism

KutiMangoes
Afrotropism

ANMELDELSE: Fascinerende, fængende og forrygende afrojazz

GAFFA

Album / Tramp Records
Udgivelse D. 13.09.2019
Anmeldt af
Ivan Rod

Danske KutiMangoes udsender nu sit tredje album – og hvilket et!

I forvejen har orkesteret med sin særegne afrojazz i de sidste år sat sit markante fingeraftryk på både den danske og den internationale verdensmusikscene, men med det nye album, Afrotropism – som vitterligt er vellykket – vil flere hovedveje ud i verden potentielt åbne sig for orkesteret.

KutiMangoes har fra start imponeret, men med den stringens, ro og nerve, der har indfundet sig i orkesterets nye musik – for eksempel i nye numre som ”Call Of The Bulbul Bird”, ”Keep You Safe” og ”Money Is The Curse” – vil kun aftvinge yderligere respekt. Musikken på Afrotropism, som udsendes på det tyske undergrundslabel Tramp Records er raffineret, forfinet, happy og helt naturligt organisk.

Der er en fascinerende fremdrift i den, en magnetisk lyd, en rank holdning. Og alt det tilsammen gør, at jeg vil hævde, at dette er noget af det bedste og mest stringente fra den danske verdensmusikscene i flere år. KutiMangoes sammensmeltning af afrikansk rytmik og moderne, blæserdomineret jazz er simpelthen fængende!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA