x
Eivør: Live in Tórshavn

Eivør
Live in Tórshavn

ANMELDELSE: Nyt fra tryllebindende naturtalent

GAFFA

Album / Norse Music
Udgivelse D. 08.03.2019
Anmeldt af
Ivan Rod

Færøske Eivør er en af vor tids allerstørste, nordiske popsangerinder. Ikke en mainstreamsangerinde. Nej, en helt særegen kunstner, der er rundet af den barske, stormomsuste, nordatlantiske natur; af horisonten; udsynet; den ofte tilbagevendende tåge, men også udlængslen og klarsynet.

For klar er hun. Klar i mælet. Idet hun synger med en helt og aldeles krystalklar stemme – på færøsk og engelsk – og indfanger enhver lytter i sit helt igennem originale miks af lyse toner og nordisk melankoli og mørke. Hendes nye dobbeltalbum, Live in Torshavn, bekræfter det bare. For herpå hører man hende i sindssygt smukke, facetterede og storslåede numre som Mjørkaflókar, Verd Mín og Trøllabundin.

Og titlerne? De er faktisk meget sigende: Eivør er vitterligt forbundet til det nordatlantiske øsamfund, selv om hun også – som følge af sit enorme talent – er ved at blive et verdensnavn med turnéer rundt i alle kroge og afkroge, hvor hun tryllebinder med sit færøske såvel som engelske.

Hun er forankret i sin hjemstavn, men er også en stor, international stjerne in spe. Som sanger og sangskriver helt enestående god! Dét bekræfter livealbummet fra Tórshavn – et album, som jeg ganske givet vil værne om, selv om et årti og to.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA