x
Carl Emil Petersen: Amager Forbrænding

Carl Emil Petersen
Amager Forbrænding

Carl Emil sigter efter et større format, og taber lidt pusten

GAFFA

Album / A:larm music
Udgivelse D. 01.11.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Carl Emil Petersen kan her på sit andet soloalbum stadig betegnes som en håbefuld sangskriver. Og det står lidt i kontrast til albummet, som lægger op til en voksen og kraftfuld radiorock. Der er heller ikke længere meget uimponerethed over sangene, der alle virker nøje gennemtænkte og udførte.

Og måske Carl Emil Petersen er der i sin karriere, hvor han skal fange et bredere publikum og efterlade den ungdommelige lømmel bag sig. Det spor går han så effektivt efter på Amager Forbrænding, der er rig på fyldige rocksange. Det fungerer upåklageligt i ”Dumme hjerte” med fræsende guitar og en omskiftelig melodi med en tvivlende sangskriver i centrum. Her får yderkanterne det rigtige modspil.

Men melodierne har det med at falde lidt tungt i deres iver efter at ramme et større format. Det vælter i den stort anlagte ”Tiden flyver”, og man begynder at savne Carl Emil Petersens sans for den jomfruelige melodi, hvor dagdrømmeren nynner med. Han er bedst på vej i de mere personlige sange, hvor kærligheden slår knuder, som i den fint drejede ”Kommunikation”, mens teksten til gengæld falder over egne ben i titelsangen.

Carl Emil Petersen har rigtig mange ord i sine sange på Amager Forbrænding, der også gerne vil være samfundskritisk. Det er ganske kærkomment, når de yngre talentfulde ordmagere forholder sig til omverdenen. Alligevel kommer sangene på albummet ofte til at dreje sig om Carl Emil Petersen, og her er han stadig en vedkommende sangskriver.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA