x
FKA Twigs: Magdalene

FKA Twigs
Magdalene

ANMELDELSE: Twigs sigter stadig mod stjernerne på hjemsøgende album-toer

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 25.10.2019
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

FKA Twigs har alle dage været kompromisløs og ambitiøs i sit virke, og således også på Magdalene, hendes andet album, der er et naturligt skridt videre for den musikalske opdagelsesrejsende, som insisterer på at gå alle andre veje end den slagne.

I højere grad end nogensinde tidligere i sit oeuvre bevæger fascinerende FKA Twigs sig på en knivsæg mellem det fortryllende og det forstyrrende. Magdalene åbner effektivt med ”Thousand Eyes”, der næsten matcher de mere urovækkende sider af Thom Yorkes Suspiria-soundtrack, hvad angår graden af isnende, hjemsøgende klange.

Rumklangen på ”Sad Day” står i skærende kontrast som et ekko af klaustrofobi over for den himmelstræbende englesang i versene, og Magdalene udfordrer ufortrødent lytteren, der holdes til ilden via dels de dragende lyduniverser, der fortsætter med at åbenbare sig ved hver gennemlytning, og dels via den intimitet, Twigs som sanger lægger for dagen. Det er svært ikke at blive påvirket af den udmeldingen: ”Yes, I’m here open to you, yes, I know that your heart is blue” sunget direkte tyst og trist direkte ind i øregangen.

Hjertesorger har alle dage ført store sange med sig, og albummet her er ingen undtagelse. Særligt udtalt er smerten på ”Mirrored Heart”, hvor den altoverskyggende håbløshed for alvor kryber ind under huden på lytteren. Symptomatisk for et album, der er umanerligt længe om at forlade kroppen efter endt lytning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA