x
L.O.C.: Ekkokammer

L.O.C.
Ekkokammer

ANMELDELSE: Et ekko af fortidens storhed

GAFFA

Download / Parlophone Music Denmark
Udgivelse D. 25.10.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Veteranen L.O.C. er tilbage med en ny lyd, der både smager af rapperens egen gamle gruppe, Selvmord, nye fænomener som Xxxtentacion og poleret Nevermind-Nirvana. Og han er stadig intens og interessant at lytte på, men en desperation kommer snigende. 

Omdrejningspunktet er singlen “Drømmen er vores”, der får det nedbarberede setup med et simpelt guitarriff og rivende synths til at fungere med stadion-trommer og et grungerocket crescendo. Og L.O.C. spidder “rappere med feminine tendenser” med sin skarpe pen, mens han sidder i en Benz med tre palæstinensere. “Befri dit liv” følger samme grunge-rap-formular med en to-akkordprogression og skarpe synths, mens den 40-årige rapper vrænger af sange med “platte franske omkvæd”

Svinehegnet holder de fremmede ude på den syrlige “Gud bevare”, mens en robotudgave af Steffen Brandt tænder din lanterne, og Yayha Hassan et andet sted trykker på aftrækkeren. Opmærksomhedsjunkierne får også en tur fra den gamle sure mand, som tørt konstaterer, at “Du kan fixe dit fjæs, men du får stadig grimme børn” på titelnummeret. Altsammen interessante input, men også noget, som rapperen har gjort bedre andre steder – det afhjælper den livespillede instrumentering ikke på. 

Men så sker der noget. Den irsk-danske rapper slår over i engelsk i godnatsangen til sønnen Constantin på den enkle “Abu Constantin”. Det er noget af det smukkeste, Liam har lavet, med lige dele sårbarhed og maskulin beskyttertrang – en udstikker på en ujævn plade fra den detroniserede rapper. Hatten af for at lyde anderledes end de herskende koncepter på streaminglisterne, men synthrocken på Ekkokammer virker stadig underudviklet trods ventetiden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA