x

Jørck
Citadel

ANMELDELSE: Når forlist kærlighed kan sejre

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 01.11.2019
Anmeldt af
Kristina Grønning

Der er mange måder at håndtere et brud på. I Trine Jørck og Torben Guldagers tilfælde har det resulteret i minialbummet Citadel, som de har valgt at udgive noget tid efter at være gået hver til sit.

Her formår americana-duoen at opsummere alle facetter af et breakup og omdanne det til seks personlige numre, der har fået lov at vokse frem fra det forliste forholds murbrokker.  

I de to første kompositioner (”Morning Light” og ”Belle Reve”) mærker man straks den modløshed og afmagt, der danner grobund for pladen. Jørck skildrer veludført disse følelser, både gennem tekst og det sørgmodige mol-aftryk, harmonierne efterlader sig.

Med den travende førstesingle, ”Heat”, bevæger vi os væk fra det melankolske følelsesunivers og svæver over i en drømmende americana-stemning. Sammen med den mere elektroniske og bombastiske ”One Last Time” lykkes det at skabe et dynamisk og varierende udtryk trods albummets korte længde.

Idylliske ”Waiting for the Sun” er en nydelig afslutning på albummet, som (med fare for diverse floskler) viser, at der er lys at finde på den anden side af breakup-tunnelen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA