x
Danny Brown: uknowhatimsayin¿

Danny Brown
uknowhatimsayin¿

ANMELDELSE: Danny Brown med blod på de rettede tænder

GAFFA

Album / Warp
Udgivelse D. 04.10.2019
Anmeldt af
Cillian Murphy

Han har siden sit gennembrud været branchens homme fatale. Manden med mellemrummet mellem fortænderne, den sjove stemme og det absurde tekstunivers. I forbindelse med udgivelsen af sit femte album uknowhatimsayin¿ var det en skarp og forandret Danny Brown, som optrådte på pressebillederne. Og det er da også også er en mere positiv, skarp og morsom Brown, som vi møder på det 11 numre lange album.

Lydsiden er til den minimalistiske side, hovedsageligt produceret af ingen ringere end A Tribe Called Quests Q-Tip, og der er ikke leflet for samtidens hunger på trapbeats. I stedet er det trommeloops og pitchede samples, som udgør lydtapetet for Brown, og produktionerne sidder i skabet, lige så vel som teksterne.

Generelt er det en fornøjelse at lægge ører til ordsmedens lette leg med sproget, som når han på ”Theme Song”, dedikeret til såkaldte bitch ass n*ggas, rapper ”your songs like Bishop Eddie Long with a thong on i overlegen stil, eller når han lufter ud i det beskidte vasketøj på ”Dirty Laundry”.

Pladens højdepunkt bør næsten tilskrives den Run the Jewels-gæstede, JPEGMAFIA-producerede ”3 Tearz”, hvor både El-P og Killer Mike leverer sublime bars, og så gør det mindre, at samarbejdet med den ellers dygtige Blood Orange er undervældende på ”Shine”. Med sine snart 40 år er der ingenting, der tyder på, at Brown er ved at vende sig mod dad rap eller otium endnu. Heldigvis.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA