x
Nye Mennesker: Man Kan Sige

Nye Mennesker
Man Kan Sige

ANMELDELSE: Nye Mennesker tager spoken word til nye højder

GAFFA

Album / DME
Udgivelse D. 01.11.2019
Anmeldt af
Nanna Frank

På Kvindernes Internationale Kampdag tidligere i år gjorde duoen Nye Mennesker opmærksomme på sig selv med debutsinglen ”Vi siger det bare”, der handlede om kønsfordelingen på GAFFAs forsider gennem 14 år indtil 2016. Den var humoristisk, letfordøjeligt og tankevækkende – præcis som debutalbummet ”Man kan sige” også er.

Med deres finurlige tekster, der er så banale, at de bliver helt forunderlige, fortæller Ann Falden og Line Bøgh overraskende historier fra hverdagen. Historier om, hvordan vi ser hinanden og møder fremmede i hverdagen.

Især trilogien om Forchhammersvej rammer lige ned i en følelse af fortvivlelse og håb i storbyen. De tre numre er fulde af så mange fine detaljer, som for eksempel, at det elektroniske lydbillede langsomt ekspanderer, hver gang karakteren ”Far” nævnes. Det er en fryd at have i ørerne.

”Man kan sige” er den historiefortælling, du ikke vidste, du ville elske, og Nye Mennesker er uden tvivl det friske pust til spoken word-genren, du ikke vidste, du havde brug for.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA